Σελίδες

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

«Θα τους έβαζε στα δίχτυα ο Μήτρογλου»

«Θα τους έβαζε στα δίχτυα ο Μήτρογλου»

Μάθε μπαλίτσα από τον Αλέφαντο

 Παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή τον εναρκτήριο αγώνα της Εθνικής ομάδας στο Euro απέναντι στους οικοδεσπότες Πολωνούς. Όπως είχαν αναλύσει και στην βραδινή εκπομπή της Δευτέρας στο «ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ»,ο Νίνης δεν είναι για έξω δεξιά, είναι μόνο για τον άξονα αλλά να έχει δυο χαφάρες πίσω του. Κάτι που φάνηκε περίτρανα στο πρώτο μέρος, όταν δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε αξιόλογες ευκαιρίες, ενώ ήμασταν τραγικά αργοί και προβλέψιμοι. Για εμένα, έξω δεξιά θα έπρεπε να παίξει ο Σαλπιγγίδης, σέντερ φορ ο Μήτρογλου και αριστερά θα είχα βάλει τον Σαμαρά. Με τους Σαλπιγγίδη και Σαμαρά να συγκλίνουν προς τα μέσα και τον Μήτρογλου να έχει την ικανότητα να σπάει την μπάλα προς τα πλάγια.
 Ο Μήτρογλου είναι μακράν ο καλύτερος Έλληνας επιθετικός και αυτό το αποδεικνύουν τα τόσα γκολ,που πέτυχε στο φετινό πρωτάθλημα. Ειδικά στο τελευταίο μισάωρο, που αυξήσαμε την πίεση στον αντίπαλο, ο Μήτρογλου θα μπορούσε να κάνει άνω - κάτω τους αντιπάλους. Το κέντρο άμυνας των Πολωνών ήταν πολύ αργό και ο Μήτρογλου με το εκτόπισμα που διαθέτει, είναι «μανούλα» στο να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Θα πρόσφερε τεράστιο στήριγμα στον Σαλπιγγίδη, που βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και η αίσθησή μου είναι ότι θα κερδίζαμε με 2-1 ή ακόμη και 3-1. Επίσης, είναι άριστος στις εκτελέσεις των πέναλτι.
Φαίνεται πώς ο Φερνάντο Σάντος έχει «κόλλημα» με τον Μήτρογλου. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει, είναι ότι δεν έχει την πολυτέλεια να κρατάει στον πάγκο ένα τόσο σημαντικό «όπλο», ο οποίος πρόπερσι με τα δικά του γκολ έσωσε τον Πανιώνιο κάνοντας προπονητή τον Λεμονή, ενώ και φέτος ουσιαστικά μόνος του έβγαλε τον Ατρόμητο στη Ευρώπη, φτιάχνοντας το όνομα του Δώνη, που πήρε το «διαβατήριο» για τη τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

1 σχόλιο:

  1. Ξέρετε πολύ καλά ότι τον Μήτρογλου τον πάω με χίλια! όμως στο χθεσινό παιχνίδι δεν θα είχε να προσφέρει κάτι περισσότερο στην ομάδα. Άντε καμιά κεφαλία και κάποια διεκδίκηση, όμως μέχρι εκεί. Νομίζω ότι έπρεπε να μπεί απο την αρχή και ο Φορτούνης και ο Κυριάκος. Όμως αυτά είναι "μετά Χριστόν Ευαγγέλια" που λένε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή