Σελίδες

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Θρύλε, «Θεέ» μου, Ολυμπιακέ μου


 

«Μαγικές», θρυλικές, ανεπανάληπτες στιγμές έζησε το βράδυ της Τρίτης (9/5) η οικογένεια του Ολυμπιακού. Μέσα σε ένα κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο ο λαός του Θρύλου είχε μετατρέψει σε «καμίνι» και «κολαστήριο» για τη Φενέρμπαχτσε, η ομαδάρα του Γιώργου Μπαρτζώκα «πάτησε» τους Τούρκους με 84-72 και προκρίθηκε στο Final-4 της Euroleague, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κάουνας στις 19-21/5.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν την ανωτερότητά τους κόντρα στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί. Και θα βρεθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και για 12η στην ιστορία τους στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης! Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για άθλο. Μιλάμε για κατόρθωμα. Πρόκειται για μία ακόμα υπέρβαση, μία ακόμα «ραψωδία» στην ιστορία του τμήματος και του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου παγκοσμίως. Και θα υπάρξει και συνέχεια...

Ο Ολυμπιακός, όπως έχει γίνει αντιληπτό, τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει εκεί που του αξίζει. Εκεί που ανήκει. Στην ελίτ του ευρωπαϊκού στερεώματος, στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Από την απόφαση των αδερφών Αγγελόπουλων να πάρουν την ομάδα από τη «βρωμιά» του ελληνικού πρωταθλήματος και να επιστρέψουν πιο δυνατοί από ποτέ, κόντρα σε όλους και σε όλα, συνεχίζοντας μέχρι τέλους, μεσολάβησαν πολλά. Τα ξέρουμε όλοι, τα έχουν νιώσει στο... πετσί τους άπαντες στον Παναθηναϊκό.

Σε αυτή την... εκτόξευση των Πειραιωτών στάθηκε, μεταξύ άλλων, και ο Κώστας Σλούκας, σχετικά με το που βρισκόταν η ομάδα πριν από τρία χρόνια και που βρίσκεται σήμερα. Μία ομάδα την οποία χαίρεσαι να παρακολουθείς. Ένας Ολυμπιακός τον οποίο έχει προσκυνήσει, αποθεώσει και αναγνωρίσει όλη η Ευρώπη. Μόνο... τυχαίο δεν ήταν, βλέπετε, που η αρμάδα του «σκακιστή» Μπαρτζώκα τερμάτισε πρώτη και καλύτερη στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης. Το σύνολο που έχει «χτίσει» ο Έλληνας κόουτς, βγάζει υγεία! Βγάζει μαχητικότητα, πάθος, ένταση, απόλυτη ομαδικότητα, σύγχρονο και απολαυστικό μπάσκετ. Στοιχεία που σε συνδυασμό με το τεράστιο ταλέντο, την εμπειρία και τη «δίψα» για την κατάκτηση τίτλων, κάνει τον Θρύλο να δείχνει ανίκητος! Να φαντάζει φόβητρο για κάθε αντίπαλο!

Ωστόσο, η πορεία των πρωταθλητών Ελλάδος δε σταματάει εδώ. Θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς στόχος της ομάδας δεν είναι απλά να πάει και να... συμμετέχει στο Κάουνας. Στόχος είναι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, ο ερχομός του τέταρτου ευρωπαϊκού τροπαίου στον Πειραιά, μετά από εκείνα της Ρώμης, της Κωνσταντινούπολης και του Λονδίνου! Το έχουν τονίσει άπαντες στις τάξεις των Πειραιωτών, με τους παίκτες να μην έχουν πάρει τυχαία τον χαρακτηρισμό της «πεινασμένης αγέλης» στο δρόμο για την επίτευξη του πιο μεγάλου και δύσκολου στόχου τους.

Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου, το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου